Често Задавани Въпроси

Трябва ли да работя само с «местни» уеб-дизайнери?

AddVentuRe.design създава уеб сайтове за местни и чуждестранни клиенти.

Много от нашите клиенти са по целия свят и е лесно да общуваме с тях чрез Skype, телефон и електронна поща (от началото на проекта до приключването му). Ние живеем в един зает свят и „информационната магистрала“ е по-удобна.

Уеб дизайнер ли ми е нужен или уеб програмист?

Може би имате нужда от всички тях. За добри условия при разработка на сайта е по-добре да работите с екип от професионалисти, който включва програмист, дизайнер, илюстратор, копирайтър, Flash-аниматор , SEO специалист ... AddVentuRe.design ви предлага целия пакет от тези услуги, предоставени от професионален екип.

Защо ми е нужен копирайтър? Не може ли да си напиша текста сам?

Текстът на Вашият уебсайт е виртуалният Ви „продавач“ в Интернет. Това е единственият убедителен елемент на вашия сайт. Рекламният текст - ако е написан правилно - е това, което достига вашите клиенти и в личен план, и им показва как да решат техните проблеми. Думите са ни единственият източник на комуникация. Те задействат нашите емоции и са фактор при определяне на повечето от нашите решения (особено решенията за покупка). Опитен копирайтър знае изискванията за уебсайт писане и умее да смесва емоции, стил на комуникация на Вашия целеви клиент, и информация и факти за Вашия бизнес в един хармоничен поток, който ще се приеме добре от потенциалните клиенти и ще предизвиква желание да купят, да предприемат някакво действие или просто ще привлече внимание.

Освен това, ако позиционирането в търсачката е от значение за вас, трябва да разберете, че изборът на ефективни ключови думи и деликатен баланс на наситеността им в текста е от изключително значение за успеха.

Така че отговорът е "Да." Ако смятате, че сте в състояние да изпълни нещата, изброени по-горе, вие със сигурност може да напишете рекламния текст за Вашия собствен сайт. Въпреки това, ние силно препоръчваме да използвате таланта на професионалист.

Колко време отнема направата на уеб сайт?

Времевата рамка се определя от размера на вашия уеб сайт, сложността на дизайна, който очаквате, както и от състоянието му до момента (при ре-дизайн). Простото правило е, че колкото повече време дизайнера отделя на вашия сайт, толкова по-уникален и пикантен ще бъде проекта.

Срокът за разработване на проекта често е продиктуван от клиента. Ако имате идея за крайния срок ние ще се стремим да я достигнем. Най-често срещаната причина за забавяне в създаването и изпълнението на нов уебсайт е това, че изчакваме съдържанието (снимки / текст) да бъде изпратено до нас от страна на клиента. Ето защо ние ви съветваме да преминете през нашият "Формуляр за запитване", който ще Ви помогне да определите какво точно ви трябва от самото начало.

След получаване на формуляра ще можем да преценим времето, необходимо за вашия проект. Когато всичко е ясно, изпращате необходимите файлове и изисквания към нас и започваме работа.

Ако не ми хареса дизайна?

Ако не ви харесва дизайна, предложен от нас, ние ще обсъдим по-нататък с оглед да се установи какъв тип дизайн бихте искали да видите и след това ще Ви изпратим други предложения. Ние не бихме искали да сте недоволни от финалния дизайн. Нашата цел е да проектираме за вас уеб сайт, специфичен за вашите изисквания.

Мога ли да видя сайта докато се работи?

Да. След като създаването на главната страница е приключило, тя ще бъда качена на сървъра ни за Вашето одобрение. След одобрението ще продължим развитието на останалата част от сайта.

Какво е нужно от мен за да се започне работа по сайта?

Можете да ни предоставите всички идеи, които може би вече са на уебсайта Ви, включително груби скици, снимки, съществуващ текст. Ако не сте предвили такива, ние можем да предложим професионални изображения, лого, и копирайтър услуги за вас. Каквито услуги са нужни за дизайна на Вашия сайт, екипът ни от професионалисти може да ви помогне във всяка стъпка от пътя за създаването му.

Нужна ли ми е база данни за сайта ми?

Това ще зависи от количеството на информацията, която искате да се показва на вашия сайт. Ако имате много продукти / услуги, тогава би било удобно да има база данни, включени в дизайна. Ако имате нужда да продават онлайн или да актуализирате сами сайта си от СМS / DMS (Content / Dynamic Management System), отговорът е ДА - нужна е.

Каква е разликата между «статичен» и «динамичен» уеб сайт?

Статичен сайт е този, който е написан само на HTML. Всяка страница е отделен документ, и не се основава на някаква база данни. Това функционално означава, че единственият начин за редактиране на сайта е да отиде във всяка страница поотделно и да се редактира HTML. Ако това е вашият избор тогава имате нужда от план за поддръжка.

Динамичният сайт е написан на по-сложен код и може да направи много повече. Така например, може да се направи една област, където да влезете и да промените различни части на обекта, като например добавяне, редактиране, изтриване на информация или продукти. Това е така, защото всяка страница е изработена на базата на информацията в база данни, като информацията там може да бъде променено чрез друг интерфейс.

Динамичния сайт може да намали текущите разходи за поддръжка. Той обикновено струва по-скъпо да се изгради, тъй като изисква по-сложен код и трябва да се създаде функционалност за управление на съдържанието, за да ви помогне да управлявате информацията в него сами.

Друга полза на динамичните сайтове е, че те позволяват да се промени, само конкретното съдържание на сайта, не целия дизайн, така че няма да можете неволно да изтриете или промените стила на сайта.

Предимство също е това, че когато сайта започне да става много голям, управлението на данни е много по-ефикасно и по-удобно.

AddVentuRe.design СМS / DMS (Система за динамично управление на контента) позволява не само за контрол на съдържанието, но и SEO манипулиране (Search Engine Optimization - оптимизация за търсачките), което прави по-ефикасно търсенето в търсачки като Google, Yahoo ...

Много клиенти правят комбинация от динамични елементи като продуктов каталог, където те трябва да променят информация или снимки редовно, и оставят други страници, като „За контакт/Contact Us” и „За нас/About Us” като статични страници.

Какво е това "план за поддържка"?

За поддържане на сайта се заплащана месечна такса, за да се обновява вашия сайт с ново съдържание, което ни предоставяте. Най-добрите уебсайтове са тези, в които информацията се актуализира редовно. Свежото съдържание е това, което ще накара посетителите да се върнат отново. Търсачките харесват сайтове с поддържано и актуализирано съдържание.

Това е допълнителна услуга, която предлагаме на нашите клиенти. Ако искате да поддържате сайта си сами, можете да го направите.

Как да си обовявам сайта?

Ако имате малък сайт, състоящ се от само няколко страници и ще се налага да се променят много рядко, тогава обикновено е по-рентабилно просто да поискате AddVentuRe.design да извършва тези промени за вас.

Ние можем да предоставим он-лайн система за управление на съдържанието - CMS, където можете да актуализирате или отделни продукти / страници / услуги / снимки / текст или отделни части от сайта си като новини за фирмата, галерии.

При избор на CMS (Content Management System) може да искате да помислите за вашите нужди, преди да наемете студио за уеб дизайн, с което да стартирате нов проект в Мрежата. Вие трябва да решите кои елементи / секции / страници ... ще бъдат контролирани от СMS, както и кои от тях ще останат статични. Например:

- Искам да мога да променям само няколко секции от моя сайт (вакантни позиции, календар на събитията, новини, продукти и т.н.) и искам уебмастъра да поддържа останалото.

За повече информация относно офертите за CMS / DMS, които предлага AddVentuRe.design, можете да разгледате раздела за “web услуги” В зависимост от Вашите изисквания за дизайн, ние можем да предоставим решения за актуализиция на сайта Ви, които да отговарят едновременно на бюджета и потребностите Ви.

Исползвате ли Flash във вашите сайтове?

Да, ние използваме флаш както и когато е необходимо. Важно е да се отбележи, че има моменти, когато флаш анимациите, могат да бъдат предимство, но използването им няма да бъде разумно, за да се създаде цял сайт или дори цели страници на вашия сайт, тъй като търсачките не са в състояние да прочетат съдържанието на флаш и следователно всички думи, използвани в анимации няма да бъдат индексирани в тях.

Обикновено е най-добре да се използва за флаш банери, реклами или демонстрации или да се включи флаш анимация в уеб страница, която също така съдържа и писмен текст в HTML. Така търсачките ще могат да индексират вашата информация. Повечето от нашите клиенти с „Flash уебсайт“ си поръчват паралелна HTML версия за комуникация с търсачките, която предоставя информацията от интернет страницата за търсене.

За да се индексира един флаш сайт е нужно използване на различни технологии. Трудоемко и скъпо, но има нужда от такова нещо, то вие сте на правилното място. Пример за такъв сайт: www.peterlanephoto.com/bg

Ще получа ли мигновенен web трафик след пускането на новият ми сайт?

Не. Ние правим базова оптимизация на сайта за основните търсачки като Google, Yandex, MSN ... За това е нужно да се направи 2 вида оптимизация - базова оптимизация на кода и оптимизация за търсачките с цел повишаване на трафика и таргетироване на сайта за целевите аудитории.

Можете ли да гарантирате, че сайта ми ще се появи на първите места в търсачките?

Никой не може честно да твърди, че прави това, защото търсачките използват непрекъснато променящите се алгоритми и формули. Има десетки различни търсачки и индексите на всички, които имат свой собствен метод за определяне на това какъв резултат те ще ви дадат въз основа на ключови думи за търсене.

Някои техники за оптимизация на работата в една търсачка, малко или много могат да намалят ефективното индексиране в друга. Цялостната стратегия, която ние използваме е да се опитаме да намерим златната среда и да се уверим, че ключовите думи попадат там където трябва. Други фактори, като популярност на сайта (определя се от това колко други популярни сайтове са свързани с вас), разположението на ключова дума в страницата ви - в заглавията, текста на страницата, алтернативен текст за изображения и мета тагове (това са специални тагове, които се четът от някои търсачси и съдържат ключови думи, специфични за вашия бизнес и съдържанието на сайта) ще са от значение за резултата в търсачката след въведената от потребителя ключова дума.

Имайте на предвид, че и конкуренти ви също оптимизират сайтовете си.

Ще имаме нужда да ни снабдите със списък от ключови думи, които успешно прилягат на продуктите и услугите, с които се занимава вашият бизнес и които потенциалния клиент ще търси.

Защо не мога да намеря сайта в търсачката?

Нужно е от 2 седмици до 3 месеца за да влезе сайта в индекса на търсачките. Това зависи от индивидуалния график на дадената търсачка и вързаните към сайта външни линкове (сайтове).

Ще бъде ли моят сайт проектиран за да се намира от търсачките?

Всички наши сайтове са създадени с идеята за оптимизация в търсачките и всяка част от тях е насочена към техните алгоритми и правила за индексация. Това е още една причина да работите с нас, за да сте сигурни, че вашият сайт ще запази предни позиции, дори и да съответната търсачка да смени алгоритъма си на класифициране .

Ако поръчам динамичен сайт с CMS (динамично управление на контента), информациата ми ще бъде ли откриваема от търсачките?

Да. С CMS / DMS от AddVentuRe.design всички създадени уеб-страници са настроени приятелски към търсачките - може дори да добавите свои собствени мета тагове на всяка отделна страница, ако желаете, и търсачката да ги идентифицира поотделно. Инструментите на СМS / DMS са лесни за използване - ефективно и интуитивно.

Сайта ми навсякъде ли ще се вижда еднакво?

Посетителите на Вашият сайт ще виждат някои неща различно в зависимост от браузъра си, разделителната способност на екрана, техните индивидуални настройки на компютъра и ленти с инструменти. Ние проектираме сайтове, имайки предвид това, и ги визуализираме в най-популярните браузъри и настройки на резолюция преди публикуването им. Естествено когато технологията се промени, за всички сайтове може да се наложи преоценка и редизайн.

Мога ли да проследявам количеството на посетителите на сайта?

Ние предоставяме услуги за уеб проследяване, които записват, от къде са посетителите, кои страници са разглеждали, кои търсачки са използвали за да стигнат до Вашия сайт, кои фрази са въвели в търсачките и много други интересние факти, които биха били полезни за бъдещи маркетингови кампании.

Как мога да обновя контента на моят сайт?

Ако ние сме създали сайт за вас включващ Content Management System, тогава можете да влизате в администраторския панел навсякъде, стига да имате връзка с интернет и да актуализирате незабавно инфомацията толкова често, колкото искате. Ако вашият сайт е по-малък и е разработен, без да се използва този тип система и нямате никакви умения в HTML, тогава ние можем да актуализираме сайта за вас. Нашите такси за поддръжка са много разумни и икономични.

Имате ли ценова листа?

Тъй като няма два еднакви уеб-сайта, няма и генерализирана ценова листа. За разлика от някои други компании, ние не само не използваме шаблони. Всичко, което създаваме отговаря на Вашите специфичните нужди и изисквания.

Обикновено обявяваме пакетната цена след като получим от вас всички изисквания чрез попълване на онлайн формата за заявка „Формуляр за заявка", който ни дава най-основната информация за вашите изисквания.

Колко ще струва моят сайт?

Има доста фактори, които ще се отразят на крайната цена на вашия уеб сайт. Тези фактори включват колко страници ще има, дали ще се продават продукти на Вашия сайт, каква графика ще се използва, и колко интерактивен ще бъде той.

Ценообразуването се различава от следните фактори:

- Колко голям или малък ще бъде вашия сайт?

- Кой ще предостави текста за сайта? Ще трябват ли копирайтър услуги за създаване на интернет съдържанието? Ще се изполва ли съществуващ текст в електронен формат (напр. Microsoft Word / Excel / Copy & Paste).

- Ще трябва ли да се създават и внедряват бази данни във вашия нов уебсайт?

- Какви технологии ще се използват?

- Ще се наложи ли да се ползват фотографски услуги за изображенията в сайта? Или пък вече имате готов снимков материал?

- Дали ще разполагате с всички видео кадри, видео състав, видео реализации, необходими за вашия уеб проект?

- и т.н.

Какви са начините на плащане?

Ние получаваме 50% от предвидената крайна цена от клиента, като депозит, преди започване на работа. Окончателното плащане се дължи веднага след приключване на проекта или по-рано, ако уеб проекта се забави по вина на клиента. Или иначе казано, след завършване на проекта, ще качим сайта и CMS на нашия сървър и след получаване на окончателното плащане ще ви прехвърлим администраторските права и ще ви предоставим пълен достъп.

Начинът на плащане зависи от държавата и бюджета на проекта. Проектът ще започне след като сме получили подписан договор и определеното заплащане.

Колко струва обновяването на сайта?

Ние актуализираме само сайтове, които ние сме създали. Нашата минималната такса е 80 лв. на час, но ако е нужна само минимална промяна, обикновено не я таксуваме. Посоченото таксуване се прилага за статично съдържание, без план за поддръжка. Тази такса не включва структурни промени, а само актуализации на съдържанието.

Искам да поръчам дизайн за мойат сайт. От къде да започна?

За да се избегнат недоразумения и губене на време, ще сме благодарни, ако отделите известно време за попълване на нашия онлайн "формуляр за запитване". Това е първата стъпка към вашата поръчка. Тя се основава на нашия опит и ни помага да направим оценка на нуждите ви, разходите и времето, което нужно за изработката на вашия проект.

Следваща стъпка е съгласуване на бюджета и изпращане на текстове, графики и всичко необходимо.